Регистрация

Шоколадови бисквитки с еспресо

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
20 Feb
|
Видяна:
703
Оцени рецептата

115 г неподсладен шоколад

340 г полу-сладък шоколад

85 г безсолно масло

85 г маргарин

1 1/2 с.л. разтворимо еспресо

4 яйца

1 1/2 ч захар

4 с.л. ванилия

3 ч брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

170 г полу-сладък шоколад

225 орехови половинки, препечени

225 г орехи, половинки

170 г полусладък шоколад, разтопен

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете неподсладения шоколад, 340 г полу-сладък шоколад, маслото, маргарина и еспресото на водна баня и с къкреща, но не вряща вода, докато шоколадът се разтопи на около 3/4. Междувременно разбийте яйцата с телена бъркалка в голяма купа. Постепенно добавете захарта, като разбивате, докато сместа стане гъста и светла в цвят. Когато шоколадът е почти разтопен, отстранете от огъня и се разбърква, докато напълно се разтопи и стане лъскав. Постепенно разбийте шоколада в сместа с яйце. Разбърква се с дървена лъжица, за да се обедини. Смесете брашното, бакпулвера и солта в шоколадовата смес. Внимателно се разбърква докато сухите съставки се поемат от сместа. Нарежете 170 г полу-сладък шоколад на малки парчета и се разбъркват в тестото заедно с препечените ядки. Намажете леко с мазнина 4 големи тави за печене. Капнете тестото с лъжица, по 12 на тава, за да оставите място на бисквитките да увеличат обема си. Печете по една тава в средата на фурната. Пече се на 180 градуса за 10 - 12 минути или до готовност. Оставете в съда за 2 мин. преди да извадите от тавата. Украсете с разтопения шоколад. Оставят се да се охладят най-малко 1 час преди да съхраните в метални кутии.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта