Шоколадови бисквитки с еспресо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
115 г неподсладен шоколад
340 г полу-сладък шоколад
85 г безсолно масло
85 г маргарин
1 1/2 с.л. разтворимо еспресо
4 яйца
1 1/2 ч захар
4 с.л. ванилия
3 ч брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
170 г полу-сладък шоколад
225 орехови половинки, препечени
225 г орехи, половинки
170 г полусладък шоколад, разтопен
Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете неподсладения шоколад, 340 г полу-сладък шоколад, маслото, маргарина и еспресото на водна баня и с къкреща, но не вряща вода, докато шоколадът се разтопи на около 3/4. Междувременно разбийте яйцата с телена бъркалка в голяма купа. Постепенно добавете захарта, като разбивате, докато сместа стане гъста и светла в цвят. Когато шоколадът е почти разтопен, отстранете от огъня и се разбърква, докато напълно се разтопи и стане лъскав. Постепенно разбийте шоколада в сместа с яйце. Разбърква се с дървена лъжица, за да се обедини. Смесете брашното, бакпулвера и солта в шоколадовата смес. Внимателно се разбърква докато сухите съставки се поемат от сместа. Нарежете 170 г полу-сладък шоколад на малки парчета и се разбъркват в тестото заедно с препечените ядки. Намажете леко с мазнина 4 големи тави за печене. Капнете тестото с лъжица, по 12 на тава, за да оставите място на бисквитките да увеличат обема си. Печете по една тава в средата на фурната. Пече се на 180 градуса за 10 - 12 минути или до готовност. Оставете в съда за 2 мин. преди да извадите от тавата. Украсете с разтопения шоколад. Оставят се да се охладят най-малко 1 час преди да съхраните в метални кутии.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ