Регистрация

Чили телешка кайма на фурна

Автор:
Генчев
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
921
Оцени рецептата

450 г говежда кайма

2 с.л. чили на прах

1 ч тако сос

1 консерва от 115 г зелени люти чушки, отцедени

1/2 ч.л. сол

1 консерва 340 г царевица, отцедена

1/4 ч нарязан зелен лук

1 ч черни маслини, без костилките

1 ч сирене, настъргано

1 ч тортила чипс

1/2 ч заквасена сметана

1 голям домат, нарязан на кубчета

 

Загрейте фурната до 200С. Запържете каймата на умерен огън за около 5 мин, като я разбърквате, докато покафенее хубаво. Добавете чилито на прах и гответе 1 минута. Сваля се от огъня, смесете с тако соса, зелените люти чушки и солта. В малка купа смесете царевицата и половината зелен лук. В йенска тенджера, подредете слой от половината смес с царевица, половината смес с кайма, половината маслини и половината сирене. Повторете слоевете. Печете покрито за 20 минути или докато се сгорещи и сиренето се разтопи. Гарнира се с тортила чипс, заквасена сметана, домати и останалия зелен лук. Поднесете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта