Чили барбекю телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За маринатата:
4 ч.л. смлян кимион
2 ч.л. чили на прах
1/8 ч.л. канела
1/4 ч зехтин
1/4 ч прясно изцеден лимонов сок
1/4 ч балсамов оцет
2 с.л. меласа
2 с.л. нарязан пресен риган - или 1 ч.л. сушен
1 с.л. чесън, счукан
680 г телешки стек
репички или зелена салата за украса
За маринатата:
Смесете кимиона, чилито на прах и канелата в малка тенджера. Сгорещете на средно-висока температура за 40 секунди. Прибавете олиото, лимоновия сок, оцета, меласата, ригана и чесъна. Изсипете маринатата върху месото в плитка чиния, като обърнете, така че да се покрие. Покрийте и охладете за 4 часа или за през нощта. Извадете от хладилника 30 минути преди печене. Сгорещете скарата. Извадете месото от маринатата. Изпечете до желаната готовност от всички страни, като мажете често с маринатата. Оставете да престои 5 минути. Нарежете на филийки и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ