Регистрация

Чапати

Автор:
Силвето
|
Дата:
11 Nov
|
Видяна:
1482
Оцени рецептата

2 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 ч.л. сол

1 ч топла вода

 

В средно голяма купа, смесете солта и брашното. Направете кладенче в средата и добавете малко по-малко от една чаша топла вода. Смесва се с ръка или с лъжица, докато можете да съберете сместа на тесто. Обърнете върху леко набрашнена дъска и се меси в продължение на 8 - 10 минути. Покрива се с влажна кърпа или найлон и се оставя да престои в продължение на 30 минути или до 2 часа. Разделете тестото на 8 парчета и приплескайте всяко с леко набрашнени пръсти. Разточете с точилка до кръг с диаметър 20 см. Покрийте с влажна кърпа или найлон докато разточвате останалите. Загрейте тиган на умерено силен огън. Когато се сгорещи, сложете питките. Оставете само за 10 секунди, а след това внимателно обърнете от другата страна. Гответе, докато се появят малки мехурчета - около една минута. Завъртете отново чапатито от другата страна и гответе до готовност. Извадете от съда и увийте в чиста кърпа. Изпечете и останалите чапати по същия начин.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта