Регистрация

Хляб с мътеница

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
1218
Оцени рецептата

6 ч мътеница

1 1/2 с.л. сол

1 пакет суха мая

2 с.л. захар

1/2 ч хладка вода

2 с.л. разтопено масло

Заместител на брашно по избор

 

Сгорещете млякото, като разбърквате непрекъснато, докато кипне. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Добавете маята, разтворена във вода. Добавете достатъчно брашно, така че да се получи тесто. Разбийте до гладкост. Покрийте и сложете на топло да престои една нощ. Добавете захарта, маслото, солта и достатъчно брашно, така 1е да се получи твърдо тесто. Извадете върху леко набрашнена дъска и омесете до гладкост и еластичност. Оставя се да втаса докато удвои обема си и се притиска, за да спадне, оставете отново да втаса докато удвои обема си. Оформете на хляб. Поставя се в добре намазана тавичка. Покрийте и оставете да втаса докато удвои обема си. Пече се в гореща фурна (220С) за 45 минути.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта