Хляб с мътеница
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 ч мътеница
1 1/2 с.л. сол
1 пакет суха мая
2 с.л. захар
1/2 ч хладка вода
2 с.л. разтопено масло
Заместител на брашно по избор
Сгорещете млякото, като разбърквате непрекъснато, докато кипне. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Добавете маята, разтворена във вода. Добавете достатъчно брашно, така че да се получи тесто. Разбийте до гладкост. Покрийте и сложете на топло да престои една нощ. Добавете захарта, маслото, солта и достатъчно брашно, така 1е да се получи твърдо тесто. Извадете върху леко набрашнена дъска и омесете до гладкост и еластичност. Оставя се да втаса докато удвои обема си и се притиска, за да спадне, оставете отново да втаса докато удвои обема си. Оформете на хляб. Поставя се в добре намазана тавичка. Покрийте и оставете да втаса докато удвои обема си. Пече се в гореща фурна (220С) за 45 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ