Регистрация

Хляб от червена леща

Автор:
любомира
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
2112
Оцени рецептата

1 ч червена леща

3 ч вода

1 ч овесени ядки

1 1/2 ч.л. яйчен заместител

2 с.л. вода

1 ч сварен кафяв ориз

1 ч настъргани моркови

2 с.л. тамаринд

2 стръка зелен лук, нарязан

2 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. сушен градински чай

За соса от печени чушки:

1 червена чушка, нарязана на кубчета

1/2 ч соево мляко

2 с.л. тахан или масло от кашу

1 с.л. арарут +

1 ч.л. арарут

1 щипка морска сол

2 с.л. дижонска горчица

1 щипка лют червен пипер

1 с.л. наситнен пресен босилек или

1/2 ч.л. сушен босилек

 

Сварете лещата в 3 чаши вода (44-55 минути на котлон или 5-9 минути в тенджера под налягане). Загрейте фурната до 180С. Намажете с олио тавичка за хляб и поръсете стените и дъното с една супена лъжица овесени ядки. Разбийте яйчения заместител с 2 супени лъжици вода на пяна. Смесете го в голяма купа с лещата с останалите съставки. Притиснете сместа в подготвената тава и печете 40 мин. Извадете от фурната и оставете за 5 - 10 мин. преди да нарежете. Сервира се със соса.

За соса от печени чушки: Поставете чушката, соевото мляко, тахана и арарута в блендер. Разбъркайте до гладкост. Изсипете сместа в тенджера и оставете да заври, като се разбърква непрекъснато с телена бъркалка. Намалете огъня до слаб и разбийте със солта, горчицата и лютия червен пипер. Поръсете с босилека и поднесете.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта