Хляб от червена леща
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч червена леща
3 ч вода
1 ч овесени ядки
1 1/2 ч.л. яйчен заместител
2 с.л. вода
1 ч сварен кафяв ориз
1 ч настъргани моркови
2 с.л. тамаринд
2 стръка зелен лук, нарязан
2 скилидки чесън, счукан
1 ч.л. сушен градински чай
За соса от печени чушки:
1 червена чушка, нарязана на кубчета
1/2 ч соево мляко
2 с.л. тахан или масло от кашу
1 с.л. арарут +
1 ч.л. арарут
1 щипка морска сол
2 с.л. дижонска горчица
1 щипка лют червен пипер
1 с.л. наситнен пресен босилек или
1/2 ч.л. сушен босилек
Сварете лещата в 3 чаши вода (44-55 минути на котлон или 5-9 минути в тенджера под налягане). Загрейте фурната до 180С. Намажете с олио тавичка за хляб и поръсете стените и дъното с една супена лъжица овесени ядки. Разбийте яйчения заместител с 2 супени лъжици вода на пяна. Смесете го в голяма купа с лещата с останалите съставки. Притиснете сместа в подготвената тава и печете 40 мин. Извадете от фурната и оставете за 5 - 10 мин. преди да нарежете. Сервира се със соса.
За соса от печени чушки: Поставете чушката, соевото мляко, тахана и арарута в блендер. Разбъркайте до гладкост. Изсипете сместа в тенджера и оставете да заври, като се разбърква непрекъснато с телена бъркалка. Намалете огъня до слаб и разбийте със солта, горчицата и лютия червен пипер. Поръсете с босилека и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ