Фъстъчена супа с крутони от бамя
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За супата:
2 с.л. фъстъчено олио
1/4 ч.л. едросмлян червен пипер
1/2 с.л. семена кориандър
1/2 ч целина, нарязана
1/2 ч моркови, нарязани на кубчета
2/3 ч тиква, нарязана на кубчета
2/3 ч картофи, нарязани на кубчета
1 ч фъстъци, печени, обелени и безсолни
6 ч бульон
1 с.л. лимонов сок
Сол и пипер
За крутоните от бамя:
1 1/2 ч бамя, тънко нарязана
3 с.л. царевично брашно
1/4 ч.л. кимион
1/4 ч.л. лют пипер
1/4 ч.л. сол
Зехтин, за намазване
Поставете маслото, пипера и кориандъра в голям незалепващ съд и запържете на умерен огън, докато семената започнат да потъмняват. Добавете зеленчуците и фъстъците и гответе в продължение на 3 минути. Налейте бульона и оставете да заври. Покрийте, намалете огъня и варете още 30 мин. Охладете леко и пюрирайте. Внимателно стоплете, добавете лимонов сок и подправете на вкус. Сервира се в плитки купички, гарнирана с крутони с бамя. На крутоните: Загрейте фурната до 190ºС. Изплакнете бамята под студена течаща вода и подсушете с хартиени кърпи. Смесете брашното, подправките, солта и бамята в найлонова торбичка. Затворете и разклатете добре. Напръскайте тавичка за печене със зехтин, разпределете филийките бамя на един слой и също ги напръскайте със зехтин. Пече се, докато покафенее, като напръскате със зехтин и разбъркате два пъти по време на готвене. Пече се около 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ