Регистрация

Френски хляб

Автор:
любомира
|
Дата:
11 Nov
|
Видяна:
1054
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 л топла вода

55 г захар

55 г сол

55 г зехтин или олио

85 г активна суха мая

3 кг брашно

 

Начин на приготвяне:

 

Смесете всички съставки в голяма купа и разбъркайте добре. Може да не се наложи да използвате цялото брашно или да добавите още. Омесете 5-10 минути или докато тестото е гладко. Покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си. Натиснете надолу и омесете в желаната форма - хлебчета, погачи и т.н. Печете на 190С за 20-30 минути в зависимост от размера на хляба.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта