Френски тост
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 франзела
8 големи яйца
3 чаши мляко
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица екстракт от ванилия
2 супени лъжици масло - до 3
сироп, мед, сладко или кисело мляко - за сервиране
Нарежете хляба на филийки и ги подредете плътно в намаслена тавичка. Разбийте яйцата в голяма купа. Добавете млякото, захарта и ванилията и разбийте добре. Изсипете върху хляба. Покрийте плътно с фолио или найлон. Оставете в хладилника за 4 часа (или до 36 часа). Загрейте фурната до 180 градуса. Махнете покритието от тавичката и поръсете с парченца масло. Пече се, непокрито, в предварително загрята фурна 40 до 50 минути или до златисто кафяво. Полейте със сироп, мед, сладко или кисело мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ