Фокача с пресен розмарин и лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч вода
1/3 ч зехтин
1/3 ч розмарин, листа
2 ч.л. сол
3 ч брашно
1/2 ч царевично брашно
1 с.л. мая
1 голям кромид лук, задушен в
2 с.л. зехтин
За топинга:
2 с.л. зехтин
едра сол
пипер
Поставете всички съставки за тестото, без запържения лук в машината за тесто, включете на режим месене и първо втасване. Натиснете старт. Прецедете лука и върнете течността. В края на последното месене, добавете лука (без течността) в машината. Включете отново и омесете само докато лукът се смеси хубаво с тестото. Извадете тестото и омесете за кратко върху леко набрашнена повърхност, така че да се образува топка. Намажете подходяща тавичка с мазнина. Сложете тестото и приплескайте на кръг. Покрийте отгоре със заделената течност от лука. Покрийте с найлон и оставете да втасва на стайна температура, докато удвои обема си или в хладилник за една нощ. Загрейте фурната до 225С и сложете решетката по средата. Точно преди печене, с пръсти леко направете вдлъбнатини в повърхността на тестото. Поръсете с олио и след това поръсете със сол и черен пипер. Пече се в продължение на 10 минути, след което намалете фурната до 180С и печете още 12 - 15 минути или докато фокачата е златисто кафява. Сервира се топло или със стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ