Регистрация

Фокача с пресен розмарин и лук

Автор:
ivanova
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
874
Оцени рецептата

1 1/4 ч вода

1/3 ч зехтин

1/3 ч розмарин, листа

2 ч.л. сол

3 ч брашно

1/2 ч царевично брашно

1 с.л. мая

1 голям кромид лук, задушен в

2 с.л. зехтин

За топинга:

2 с.л. зехтин

едра сол

пипер

 

Поставете всички съставки за тестото, без запържения лук в машината за тесто, включете на режим месене и първо втасване. Натиснете старт. Прецедете лука и върнете течността. В края на последното месене, добавете лука (без течността) в машината. Включете отново и омесете само докато лукът се смеси хубаво с тестото.  Извадете тестото и омесете за кратко върху леко набрашнена повърхност, така че да се образува топка. Намажете подходяща тавичка с мазнина. Сложете тестото и приплескайте на кръг. Покрийте отгоре със заделената течност от лука. Покрийте с найлон и оставете да втасва на стайна температура, докато удвои обема си или в хладилник за една нощ. Загрейте фурната до 225С и сложете решетката по средата. Точно преди печене, с пръсти леко направете вдлъбнатини в повърхността на тестото. Поръсете с олио и след това поръсете със сол и черен пипер. Пече се в продължение на 10 минути, след което намалете фурната до 180С и печете още 12 - 15 минути или докато фокачата е златисто кафява. Сервира се топло или със стайна температура.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта