Регистрация

Тесто за пица

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
01 May
|
Видяна:
1134
Оцени рецептата

2 ч брашно

1 с.л. олио

1 ч.л. сол

2 с.л. захар

7/8 ч мляко

1/4 ч пармезан, настърган

1 1/2 ч.л. мая

 

Направете тесто и оставете да престои за 20-30 минути. Накъсайте топки за определения брой пици и омесете за кратко. Оставете да престои 10 минути и разточете на плосък кръг. Сложете в тавичка за печене набодете с вилица оставете да престои за 10 минути на стайна температура и намажете със сос за пица, поръсва се с моцарела сирене или друг предпочитан топинг. Пече се на 200°С във фурната за 15-20 минути или до златисто.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта