Регистрация

Тесто за канелени кифлички

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
734
Оцени рецептата

1 1/2 ч вода (60С)

1/2 ч гранулирана захар

1/2 ч зехтин

1/2 ч картофи, намачкани на пюре

1 яйце

2 ч.л. сол

3 с.л. активна суха мая

3 с.л. обезмаслено сухо мляко на прах

3 ч универсално брашно

2 1/2 - 3 ч брашно за хляб

1/3 ч масло, меко

3/4 ч кафява захар

1 1/2 ч.л. смляна канела

За глазурата:

1/2 ч масло (1 бучка), меко

2 с.л. брашно

1 ч пудра захар

щипка сол

1 ч.л. ванилов екстракт

 

В голяма купа, сложете топлата вода, захарта, маслото, картофите, яйцето, солта и маята и разбъркайте добре. Добавете млякото на прах и брашното; разбийте за 3 минути. Постепенно добавете брашното за хляб и когато се получи тесто, омесете леко върху набрашнена повърхност в продължение на 10 минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта