Телешко с чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешко, нарязано на тънки филийки
3 с.л. соев сос
3 с.л. олио
4 ч.л. царевично нишесте
1 голяма чушка, червена или зелена
1 средно голяма глава лук
2 стръка целина
1/2 ч телешки бульон
1/4 ч.л. черен пипер
5 филийки пресен джинджифил, 0,5 см дебели
В средно голяма купа, смесете месото със соевия сос, 1 с.л. олио и 2 ч.л. царевично нишесте. Разбърква се, за да се покрие месото и оставете настрана. Нарежете чушките на тънки клечици. Нарежете лука на филийки с дебелина 1 см. Нарежете целината диагонално на филийки с дебелина 1 см. В малка купа, смесете бульона, черния пипер и останалите 2 ч.л. царевично нишесте и оставете настрана. В голям тиган или уок, загрейте 1 с.л. олио на умерено висока температура. Когато се сгорещи, но без да пуши, добавете говеждото и маринатата и се разбърква, докато месото се зачерви, но все пак е леко розово в средата, 2 - 3 минути. Прехвърлете в чиния и оставете настрана. Добавете останалата 1 с.л. олио в тигана. Добавете чушката, лука, целината и джинджифила и се разбърква, докато лукът започне да омеква, 2 до 3 минути. Върнете месото в съда. Разбъркайте сместа с бульона, добавете я в тигана и оставете да заври. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато зеленчуците поомекнат и месото е готово - още 2 - 3 минути. Сервирайте горещо с ориз на пара.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ