Регистрация

Телешко с чесън

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
766
Оцени рецептата

1,3 кг телешко филе, нарязано на парчета от по 2,5 см

170 г доматено пюре

1/2 ч пресен магданоз, нарязан

Сол и черен пипер на вкус

1 дафинов лист

1 ч.л. сушен риган, натрошен

1 ч.л. канела

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. захар

1/2 ч сухо бяло вино

1/4 ч винен оцет

450 г перлен лук, бланширан и обелен

30 скилидки чесън, бланширан и обелен

225 г сирене фета, натрошено

1 ч орехи, едро нарязани

1/2 ч пресен магданоз, нарязан

 

Загрейте фурната до 180 градуса. В дълбок съд с капак, смесете всички съставки, с изключение на сиренето, орехите и 1/2 чаша магданоз. Покрийте плътно и се пече в продължение на 1 1/2 часа или повече, докато месото е много крехко. Намалете температурата на фурната през това време, така че съдържанието на съда леко да къкри. Изсипете в дълбока чиния. Гарнирайте с фета, орехи и останалия магданоз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта