Регистрация

Телешко с целина

Автор:
Силвето
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
899
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 кг телешко филе

1 ч целина, нарязана на филийки

1 ч лук, нарязан

300 мл доматена или гъбена супа

1 с.л. оцет

2 ч.л. телешки бульон, гранули

2 ч.л. градински чай, сушен, натрошен

1/4 ч.л. пипер

1/2 ч вода, студена

1/3 чаша брашно

 

Начин на приготвяне:

Отстранете излишните мазнини от месото. Сложете го в уреда за бавно готвене. Добавете целината и лука. В средно голяма купа, смесете супата, оцета, бульона, градинския чай и черния пипер. Изсипете сместа в съда при месото. Покрийте и гответе на висока мощност в продължение на 4 1/2 до 5 часа или на ниска за 9 - 10 часа или докато месото е много крехко. В малка купа, смесете водата и брашното до гладкост. Прибавете ги в кипящата течност около месото. Покрийте и гответе на силен огън за 20 до 30 мин., до сгъстяване. Прехвърлете месото в топла чиния. Поднесете соса отделно. Сервира се с пюре от картофи, ориз или юфка.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта