Телешко с мандарини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г телешко филе, нарязано на много тънки филийки
За маринатата:
2 ч.л. тъмен соев сос
2 ч.л. оризово вино
1 ч.л. джинджифил; нарязан фино
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. сусамово олио
Друго:
1/3 ч фъстъчено олио
2 червени люти чушки, сушени, разполовени
5 щипки портокалова кора, сушена/накисната
Подправки:
1/2 ч.л. сечуански пипер, печен
2 ч.л. тъмен соев сос
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сусамово олио
Смесете месото с маринатата и се оставя да престои 20 минути. Загрейте олио в уок или голям тиган, докато е много горещо. Извадете месото от маринатата и се добавя към олиото; запържете до кафяво (около 2 минути). Извадете и отцедете. Оставете само 1 с.л. мазнина в тигана, сгорещете отново и добавете лютите чушки; запържете, като разбърквате за 10 сек. Добавете месото, корите от портокал и подправките. Запържете за 4 мин., като разбърквате добре. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ