Регистрация

Телешко с консервирани орехи

Автор:
violeta
|
Дата:
10 Feb
|
Видяна:
632
Оцени рецептата

1 телешки бут

225 г волски бъбрек

4 глави лук

450 г моркови

6 консервирани ореха

2 дафинови листа

3 с.л. зехтин

1 1/2 ч.л. брашно

450 мл бульон

 

Почистете месото от мазнината и го нарежете на големи парчета, Нарежете лука на осминки. Обелете морковите и ги нарежете на парчета с от около 1 см. Разбъркайте месото, лука и морковите с брашното (добре подправено) и запечете на партиди в сгорещен тиган с олио. Прехвърлете в огнеупорен съд. Изсипете малко от бульона в тигана, разбъркайте и прибавете сместа в съда с месото. Добавете останалата част от бульона, 2 супени лъжици сок от буркана с орехите и дафиновите листа. Подправете със сол и пипер и оставете да заври. Покрийте с капак и печете на 150 C за около 3 часа, до омекване на месото. Добавете орехи, нарязани на половинки или четвъртинки. Опитайте месото на вкус и гответе още 15 минути преди поднасяне. 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта