Телешко с китайски броколи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешко филе
За маринатата:
2 ч.л. тъмен соев сос
1 ч.л. скаридена паста
2 ч.л. царевично нишесте
2 ч.л. оризово вино
450 г китайски броколи
1 ч фъстъчено олио, за пържене на маслена баня
За соса:
1/2 ч.л. паста от скариди
1 ч пилешки бульон
1/2 ч.л. сос сатай
1 ч.л. захар
1 ч.л. тъмен соев сос
2 ч.л. оризово вино
1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
1/2 ч.л. вода
Поставете месото във фризера за около 20 минути или докато е твърдо на допир. Нарежете го на много тънки филийки. Поставете филийките в купа с всички съставки за маринатата и се съхранява в хладилник в продължение на 20 минути. Накъсайте броколите и нарежете листата на кубчета. Обелете стъблата и се нарязват на много тънки диагонални филийки. Измийте много добре под течаща студена вода. Бланширайте броколите за 2 минути в голяма тенджера с подсолена, вряща вода. Отцедете добре и подредете в чиния. Заделете на топло. Загрейте тиган или уок и се добавя олиото. Когато олиото се сгорещи, добавете месото и се запържва, като се разбърква в продължение на 2 мин. Отцедете съдържанието на тигана в гевгир, поставен върху купа от неръждаема стомана, като заделите част от мазнината. Върнете 1 супена лъжица от отцеденото олио в тигана и сгорещете отново. Добавете пастата от скариди и 3 супени лъжици от бульона и запържете в продължение на 30 секунди. Добавете останалия бульон и останалите съставки за соса и гответе още 30 мин. Когато сосът се сгъсти, върнете месото в тигана и се разбърква, за да се смеси добре. Поднесете с топлите броколи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ