Телешко с кашу сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 с.л. олио
340 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
1 дафинов лист
1 цяло сушено червено чили
5 шушулки кардамон
1 пръчка канела, 5 см
2 цели зърна карамфил
2 ч нарязан лук
2 с.л. смлян пресен джинджифил
1 с.л. чесън, счукан
1 ч.л. прясно нарязано зелено чили (или на вкус)
1/2 ч.л. куркума
2 ч.л. смлян кимион
1/4 ч.л. захар
900 г телешко филе, нарязано на кубчета
1/2 ч вода
2 с.л. обикновено кисело мляко
1 с.л. сурово кашу или бадеми, смлени в блендера на едър прах
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. Гарам Масала
Лучени кръгчета (за украса)
1. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган на умерен огън. Запържете картофите, докато покафенеят леко, 6 до 7 минути. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана.
2. Добавете 2 супени лъжици олио в тигана и сгорещете на умерено слаб огън. Запържете дафиновия лист, червеното чили, кардамона, канелата и карамфила за няколко секунди. Добавете лука и запържете докато покафенее, за 18 - 20 минути, като се разбърква непрекъснато.
3. Добавете джинджифила, чесъна, зеленото чили, куркумата, кимиона и захарта. Добавете месото и водата. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 30 минути. Добавете картофите и оставете да къкри, покрито, докато месото и картофите омекнат, още около 30 минути. Намалете огъня до много слаб. Добавете киселото мляко, ядките, солта и отстранете от огъня. Добавете гарам масалата. Украсете с кръгчета лук и кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ