Телешко с джинджифилов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг телешко филе
2 глави лук, нарязан на тънки филийки
8 цели зърна черен пипер
4 зърна карамфил
1 дафинов лист
1 ч бял оцет
1 ч вода
1/2 ч ябълков оцет
1/4 ч зехтин
1/2 ч.л. сол
2 ч вода, кипяща
10 джинджифилови бисквити
1/2 ч заквасена сметана
1 с.л. брашно
Поставете месото в дълбока керамична или стъклена купа. Добавете лука, зърната черен пипер, карамфила и дафиновия лист. Изсипете белия винен оцет и ябълковия оцет върху месото; оставете в хладилника, покрито, в продължение на 4 дни. Обръщайте месото по два пъти всеки ден. Извадете месото от маринатата, подсушете добре с хартиени кърпи и прецедете маринатата в купа. Заделете лука и 1 чаша от маринатата. Запържете месото от всички страни в олио. Поръсете със сол. Изсипете вряла вода около месото. Поръсете с натрошените бисквити и оставете да къкри покрито за 1 1/2 часа. Обръщайте често. Добавете 1 чаша от заделената марината и гответе месото 2 часа или повече, докато омекне. Извадете и дръжте на топло. Прецедете течността от готвенето в голяма тенджера. В малка купа смесете сметаната с брашното. Прибавете сместа при соковете от готвенето и варете, като се разбърква, докато сосът се сгъсти и стане гладък. Нарежете месото на филийки и го добавете в горещия сос грейви. Подредете филийките месо в чиния и полейте с допълнително сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ