Регистрация

Телешко с градински чай

Автор:
светли
|
Дата:
14 Oct
|
Видяна:
685
Оцени рецептата

2,2 кг телешка плешка

1 с.л. зехтин

1 1/2 ч.л. сушен градински чай, натрошен

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 ч телешки бульон

6 големи картофа, разполовени

4 моркова, нарязани на парчета

2 глави лук, нарязан на четвъртинки

5 ч.л. царевично нишесте

1/4 ч вода

 

Запържете месото от двете страни в олио. Поръсете с градински чай, сол и пипер. Добавете бульона. Покрийте и се пече на 160С градуса в продължение на 2 1/2 часа. Добавете картофите, морковите и лука. Покрийте и печете още 1час или докато месото омекне и зеленчуците са сварени. Извадете месото и зеленчуците в чиния за сервиране и дръжте на топло. Смесете царевичното нишесте и водата, добавете сместа в съда със соковете от печенето. Готви се до сгъстяване.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта