Телешко с вино Бароло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 скилидки чесън, нарязан
1,5 кг телешко месо
Сол
Пипер, смлян
2 дафинови листа
Щипка сушена мащерка
5 ч червено вино Бароло (една бутилка 750 мл)
3 с.л. масло
2 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
1 морков, ситно нарязан
1 стрък целина, нарязана ситно
225 г гъби; наситнени
Втрийте чесъна в месото. Поръсете със сол и пипер. Поставете месото в голяма купа. Добавете дафиновите листа, мащерката и достатъчно вино, колкото да покрие месото. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Отцедете месото, заделете маринатата. Подсушете месото с хартиени кърпи. Разтопете 2 супени лъжици масло с олиото в голям съд за готвене. Когато маслото стане на пяна, добавете месото. Запържете от всички страни на умерен огън. Извадете месото от съда. Сложете лука, моркова и целината в съда. Сотирайте, докато леко покафенеят. Върнете месото. Изсипете запазената марината през цедка върху месото. Покрийте съда и намалете огъня. Оставете да къкри 2 до 2-1/2 часа или докато месото омекне. Обръщайте и мажете месото често по време на готвене. Измийте и подсушете гъбите добре и нарежете на тънки филийки. Разтопете 1 супена лъжици масло в тиган. Запържете гъбите на силен огън до златисто. Добавете гъбите към месото и гответе още 5 минути. Поставете месото на дъска за рязане и се охлажда 5 минути. Ако сосът е твърде рядък, гответе непокрит на силен огън за 5 - 10 минути. Нарежете месото и го подредете в топла чиния. Опитайте и овкусете соса, ако е необходимо, след това изсипете върху месото. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ