Регистрация

Телешко с винен сос

Автор:
hodjeva
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
736
Оцени рецептата

900 г телешко, нарязано на кубчета от по 2,5 см

3 ч вода

12 малки глави бял лук

1/4 ч брашно

6 с.л. зехтин

2 скилидки чесън, счукан

1 ч пресни гъби

2 ч червено вино

1 ч говежди бульон

1 1/2 ч.л. листа мащерка

2 ч.л. сушен магданоз

1 дафинов лист

Сол и черен пипер на вкус

 

В уок или дълбок тиган сложете водата да заври на силен огън. Добавете лука и бланширайте за 3 минути, след това отцедете. Изхвърлете водата и подсушете съда. Покрийте месото с брашно. Сгорещете зехтина, докато се образуват мехурчета. Сложете по 6 - 8 кубчета месо наведнъж и запържете бързо от всички страни. Извадете месото и дръжте на топло. Запържете леко лука и чесъна. Върнете месото в съда. Добавете останалите съставки, покрийте и оставете да къкри на слаб огън около 1 1/2 часа или докато месото омекне. Отстранете дафиновия лист. Поднесете върху препечен хляб с масло, юфка или картофено пюре.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта