Телешко с винен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г телешко, нарязано на кубчета от по 2,5 см
3 ч вода
12 малки глави бял лук
1/4 ч брашно
6 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, счукан
1 ч пресни гъби
2 ч червено вино
1 ч говежди бульон
1 1/2 ч.л. листа мащерка
2 ч.л. сушен магданоз
1 дафинов лист
Сол и черен пипер на вкус
В уок или дълбок тиган сложете водата да заври на силен огън. Добавете лука и бланширайте за 3 минути, след това отцедете. Изхвърлете водата и подсушете съда. Покрийте месото с брашно. Сгорещете зехтина, докато се образуват мехурчета. Сложете по 6 - 8 кубчета месо наведнъж и запържете бързо от всички страни. Извадете месото и дръжте на топло. Запържете леко лука и чесъна. Върнете месото в съда. Добавете останалите съставки, покрийте и оставете да къкри на слаб огън около 1 1/2 часа или докато месото омекне. Отстранете дафиновия лист. Поднесете върху препечен хляб с масло, юфка или картофено пюре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ