Регистрация

Телешко с броколи

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
04 Feb
|
Видяна:
454
Оцени рецептата

Обезкостено говеждо месо, нарязано на тънки филийки

3 с.л. фъстъчено олио

1/2 ч.л. сол

2 филийки пресен джинджифил - настърган

450 г броколи, нарязани

2 ч.л. сусамово олио

1/4 чаша вода

За маринатата:

2 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. сос от стриди

2 ч.л. оризов оцет

1/2 ч.л. кафява захар

За соса за овкусяване:

2 ч.л. оризов оцет

1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

2 с.л. вода

 

Смесете всички съставки за маринатата в купа. Смесете всички съставки за соса в чаша. Разбъркайте добре телешкото с маринатата и се маринова в продължение на 30 минути. Сгорещете тиган на силен огън и добавете 2 с.л. фъстъчено масло. Добавете джинджифила и солта и разбъркайте за няколко секунди. Добавете броколите и запържете, като разбърквате за една минута, след това добавете водата, намалете огъня до умерено-силен и покрийте с капак; задушете докато поомекнат. Свалете капака и отново увеличете огъня; гответе, като разбърквате, докато водата се изпари. Извадете броколите и оставете на страна. Сгорещете същия тиган (без да изплаквате) и когато се сгорещи, добавете останалото фъстъчено олио. Добавете телешкото и запържете, като разбърквате, докато леко покафенее, но не до пълна готовност. Добавете броколите и разбъркайте. Когато се сгорещи, добавете соса за овкусяване и се разбърква, докато се сгъсти. Изсипете в чиния и поръсете с малко сусамово олио.

 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта