Телешко с аспержи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешки стек, нарязан на тънки ленти
сол
1 ч.л. царевично нишесте
соев сос
900 г пресни аспержи, измити, подрязани и нарязани диагонално на парчета
2 средно големи глави лук, срязан наполовина по дължина, след това на тънки филийки
2 скилидки чесън, счукан
зехтин
3 с.л. бобен сос
1/2 ч.л. захар
Сложете месото в купа и добавете 1 чаена лъжичка сол, царевичното нишесте и 2 супени лъжици соев сос. Загрейте широк тиган или уок на силен огън и добавете 1/4 чаена чаша мазнина. Добавете чесъна и гответе, само докато стане бледо кафяв. Извадете и изхвърлете. Добавете месото, като разбърква често и гответе, докато почти покафенее. Поставете в купа. Добавете още 3 с.л. олио. Добавете лука. Гответе около 1-2 мин. като разбърквате непрекъснато. Направете малка вдлъбнатина върху лука; добавете бобения сос. Гответе, докато лукът започне да става полупрозрачен. Добавете аспержите и поръсете с 1 чаена лъжичка сол, захар и 1 супена лъжица соев сос. Покрийте и варете, като от време на време се разбърква добре, докато аспержите поомекнат. След това покрийте с месото. Гответе, като разбърквате, докато месото се сгорещи. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ