Регистрация

Телешко със сос

Автор:
margarita
|
Дата:
29 Jan
|
Видяна:
783
Оцени рецептата

1,3 кг обезкостено говеждо месо, плешка

2 ч вода

1 глава лук, набодена с

3 цели зърна карамфил

2 дафинови листа

2 с.л. масло

1/2 ч фино нарязан лук

2 с.л. кафява захар

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. семена синап

1 ч кетчуп

2 с.л. оризов или винен оцет

2 с.л. сос Уорчестър

 

Поставете месото, водата, лука и дафиновия лист в тенджера под налягане. Варете 30 мин. и оставете налягането да спадне от самосебе си. Извадете месото и заделете една чаша бульон. Изхвърлете лука и дафиновите листа. Нарежете и накъсайте месото на хапки. В малък тиган, разтопете маслото и запържете нарязания лук, докато омекне и стане златист. Добавете всички останали съставки, заедно със заделения бульон, към лука и оставете да къкри за 5-10 минути. Изсипете соса върху месото. Оставете на слаб огън за 30 минути. Поднесете с питки или хляб.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта