Телешко със сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг обезкостено говеждо месо, плешка
2 ч вода
1 глава лук, набодена с
3 цели зърна карамфил
2 дафинови листа
2 с.л. масло
1/2 ч фино нарязан лук
2 с.л. кафява захар
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. семена синап
1 ч кетчуп
2 с.л. оризов или винен оцет
2 с.л. сос Уорчестър
Поставете месото, водата, лука и дафиновия лист в тенджера под налягане. Варете 30 мин. и оставете налягането да спадне от самосебе си. Извадете месото и заделете една чаша бульон. Изхвърлете лука и дафиновите листа. Нарежете и накъсайте месото на хапки. В малък тиган, разтопете маслото и запържете нарязания лук, докато омекне и стане златист. Добавете всички останали съставки, заедно със заделения бульон, към лука и оставете да къкри за 5-10 минути. Изсипете соса върху месото. Оставете на слаб огън за 30 минути. Поднесете с питки или хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ