Регистрация

Телешко със зеленчуци

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
797
Оцени рецептата

450 г телешки стек

1 1/2 чаша броколи, нарязани на парчета от по 2,5 см

3 моркова, нарязани диагонално

1 супена лъжица царевично нишесте

1/2 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

2 супени лъжици соев сос

2 супени лъжици сухо шери

2 супени лъжици фъстъчено олио

1 глава лук, нарязана на тънки резени

140 г зелен грах

1/2 чаша водни кестени, отцедени и нарязани тънко

1/2 чаша бамбукови кълнове, разполовени надлъжно

ориз, сварен

 

Замразете частично месото, за да може да се нареже по-лесно. Нарежете на тънки ленти с големина на хапки. Кипнете броколите и морковите във вряща подсолена вода за 2 минути. Отцедете и заделете. Смесете царевичното нишесте, захарта и солта. Прибавете соевия сос и шерито. Заделете. Загрейте уок или голям тиган на силен огън. Добавете олиото. Като разбърквате, запържете броколите, морковите и лука до омекване (около 2 минути). Извадете от тигана. Долейте олио, колкото е необходимо. Добавете половината месо в горещото олио. Като разбърквате, запържете до зачервяване (2-3 минути). Извадете и повторете с останалото месо. Върнете всичкото месо в тигана. Добавете граха, водните кестени и бамбука. Прибавете сместа със соевия сос. Гответе като разбърквате непрекъснато, докато се сгъсти. Сложете броколите, морковите и лука в тигана. Покрийте. Гответе още около минута. Сервирайте върху ориз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта