Телешко със зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешки стек
1 1/2 чаша броколи, нарязани на парчета от по 2,5 см
3 моркова, нарязани диагонално
1 супена лъжица царевично нишесте
1/2 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици сухо шери
2 супени лъжици фъстъчено олио
1 глава лук, нарязана на тънки резени
140 г зелен грах
1/2 чаша водни кестени, отцедени и нарязани тънко
1/2 чаша бамбукови кълнове, разполовени надлъжно
ориз, сварен
Замразете частично месото, за да може да се нареже по-лесно. Нарежете на тънки ленти с големина на хапки. Кипнете броколите и морковите във вряща подсолена вода за 2 минути. Отцедете и заделете. Смесете царевичното нишесте, захарта и солта. Прибавете соевия сос и шерито. Заделете. Загрейте уок или голям тиган на силен огън. Добавете олиото. Като разбърквате, запържете броколите, морковите и лука до омекване (около 2 минути). Извадете от тигана. Долейте олио, колкото е необходимо. Добавете половината месо в горещото олио. Като разбърквате, запържете до зачервяване (2-3 минути). Извадете и повторете с останалото месо. Върнете всичкото месо в тигана. Добавете граха, водните кестени и бамбука. Прибавете сместа със соевия сос. Гответе като разбърквате непрекъснато, докато се сгъсти. Сложете броколите, морковите и лука в тигана. Покрийте. Гответе още около минута. Сервирайте върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ