Телешко задушено с паста орзо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. олио
1/4 ч брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
1/4 ч.л. чесън на прах
450 г телешко, нарязано на хапки
2 консерви (410 г) домати, нарязани на кубчета
1 консерва (300 г) телешки бульон
1 ч.л. мащерка
1 дафинов лист
3-4 средно големи моркова, обелени и нарязани на филийки
1 ч пресен или замразен зелен фасул
3/4 ч паста орзо
Сложете олиото в тенджера на слаб огън. Измерете брашното, солта, черния пипер и чесъна на прах в затваряща се торбичка. Сложете месото и разклатете, докато се покрие много добре. Изсипете съдържанието на торбичката в съда. Увеличете огъня до умерен. Обръщайте месото на всеки 3-4 мин., за да покафенее хубаво от всички страни. Гответе, докато се получи хрупкава коричка. Добавете доматите, бульона, мащерката и дафиновия лист. Оставете да заври, след това намалете котлона до слаб. След около час добавете морковите и зеления фасул. Покрийте и оставете да къкри още 45 минути. Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете хубаво. Добавете я в съда и изключете огъня.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ