Регистрация

Телешко задушено по италиански

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
881
Оцени рецептата

450 г телешко филе, нарязано на пържоли с дебела 2,5 см

1/8 ч.л. червен пипер

400 г домати, консервирани, със сок

1 голяма скилидка чесън, счукан

1 ч телешки бульон

2 с.л. зехтин; разделени

2 средно големи тиквички, нарязани на филийки от по 0,5 см

2 средно големи глави лук нарязани на филийки от по 0,5 см

Настърган пармезан

1 ч.л. босилек; сушен - по желание

 

Смесете чесъна с 1 с.л. зехтин и втрийте в месото. Заделете. Запържете лука в останалия зехтин в голяма тенджера за 3 минути. Поръсете с босилек и черен пипер. Гответе като разбърквате 1 минута. Добавете доматите, бульона и тиквичките. Оставете да заври, намалете огъня, покрийте с капак и оставете да къкри 15 минути. Междувременно сложете голям тиган на средно висока температура. Запържете месото за 1 - 2 минути. Добавете соса. Разбъркайте 2 ч.л. царевично нишесте с 2 с.л. вода и добавете в яхнията. Варете докато леко се сгъсти, около 2 минути. Поръсете с настърган пармезан.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта