Телешко в пикантен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голяма глава лук - нарязан
680 г телешко филе
1 голям морков - нарязан
3 ч. л. чили на прах
1 голяма зелена чушки - нарязана
1/2 ч брашно
2 големи домата - нарязани
1 1/2 ч. л. сол
1/4 ч червено вино
1/2 чаена лъжичка пипер
1 люта чушка – без семената
3 супени лъжици олио
1. Направете срезове в месото и натъркайте с чили на прах; покрийте със смес от брашно, 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер; начукайте с чукче за месо от двете страни, за да изтъните месото и нарежете на 6 парчета.
2. Запържете в горещо олио в голям тиган. Извадете и заделете. Сотирайте лука, морковите, чушката и доматите в тигана, прибавете останалата 1 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер, отстранете от огъня.
3. Смесете месото и сотираните зеленчуци в тенджера на слаб огън, прибавете виното и лютата чушка; покрийте с капак.
4. Варете на слаб за 8 часа или на силен в продължение на 4 часа или докато омекне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ