Регистрация

Телешко варено в тенджерата под налягане

Автор:
george
|
Дата:
20 Dec
|
Видяна:
1628
Оцени рецептата

1,3 кг телешко филе

1/3 ч зехтин

2 големи глави лук, нарязан на филийки

4 скилидки чесън, нарязан на филийки

2 моркова, нарязани на парчета

2 ч телешки бульон

2 с.л. лимонов сок

4 с.л. доматено пюре

1/2 ч наситнен пресен магданоз

3/4 ч.л. сол

3/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

2 дафинови листа, по желание

3 средно големи картофа - на четвъртинки

4 моркова, нарязани на парчета

1/3 ч заквасена сметана

2 с.л. горчица

2 с.л. брашно

 

В тенджера под налягане, запържете месото в горещия зехтин от всички страни равномерно, като се обръща с вилица дълга дръжка или щипки. Отцедете и оставете настрана. Запържете лука, чесъна и нарязаните моркови в горещ зехтин за 3 минути, като се разбърква и се остъргва дъното на тенджерата, за да се отлепят всички залепнали парченца месо. При разбъркване, добавете бульона, лимоновия сок, доматеното пюре, магданоза и подправките. Сложете решетка в тенджерата и добавете месото. Затворете капака. Кипнете на силен огън, докато започне да излиза пара. Намалете огъня до умерен и оставете да къкри 50-55 мин. Изпуснете парата, в съответствие с инструкциите на производителя. Свалете капака. Добавете картофите и морковите при месото. Затворете капака. Кипнете на силен огън, докато започне да излиза пара. Намалете огъня до умерен и оставете да къкри 9 мин. Изпуснете парата, в съответствие с инструкциите на производителя. Свалете капака. Сложете месото и зеленчуците в чиния за сервиране. Заделете на топло. Прецедете бульона от тенджерата през фино сито. Оставете около 2 с.л. от течността в тенджерата. Сгорещете на слаб огън; добавете брашното и разбъркайте на гладка паста. Добавете прецедения бульон; разбърквайте непрекъснато, докато сосът е гладък и се сгъсти - около 5-7 минути. Свалете от огъня; добавете, като разбърквате енергично, заквасената сметана и хряна, докато са добре смесени. Нарежете месото на филийки. Сервира се със соса и зеленчуците.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта