Телешко а ла Маделон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 скилидка чесън, обелена и счукана
1/4 ч брашно
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
3 с.л. растително масло
900 г телешко, нарязано на хапки
Лимонова кора
1 ч вряща вода
1/2 ч.л. градински чай
Щипка лют червен пипер
1 ч сметана
2 с.л. фино нарязан магданоз
1. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган.
2. Смесете брашното, солта и черния пипер в хартиена или найлонова торбичка.
3. Сложете парчетата месо и ги покрийте хубаво с овкусеното брашно.
4. Сложете чесъна в горещото олио.
5. Запържете оваляното в брашно месо.
6. Когато месото покафенее, добавете кипяща вода, лимоновата кора, градинския чай и лютия пипер. Разбърква се добре.
7. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 15 минути или докато месото омекне.
8. Извадете кората и добавете постепенно сметаната.
9. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за още 4 минути. Разбърквайте от време на време.
10. Поръсете с магданоз преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ