Регистрация

Телешки шницел

Автор:
ivanka
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
1031
Оцени рецептата

6 телешки пържоли

Сол и черен пипер

1 яйце, леко разбито

1 ч галета

2 с.л. зехтин

2 с.л. масло

2 1/2 средно големи глави лук, нарязан

2 зелени чушки, нарязани на тънки филийки

2 червени чушки, нарязани на тънки филийки

1 ч гореща вода

1 кубче телешки бульон

170 г пресни гъби, нарязани на тънки филийки

1/4 ч сметана за разбиване

1 с.л. брашно

 

Изтънете месото с чукче много добре. Овкусете със сол и черен пипер. Потопете в яйце, след това в галета. Сгорещете зехтина и маслото в тиган на умерен огън. Запържете месото до златисто - около 15 мин. Извадете месото от тигана и заделете на топло. В същия тиган, сложете лука. Сотирайте, като се разбърква, докато омекне, но без да покафенява. Добавете зелената и червена пиперка, водата, кубчето бульон и гъбите. Гответе, докато омекнат. Смесете сметаната и брашното, след това ги добавете при зеленчуците. Загрейте до сгъстяване. Полейте топлите шницели и поднесете горещо.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта