Регистрация

Телешки стек по градинарски

Автор:
violeta
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
713
Оцени рецептата

225 г телешки стек

1 с.л. универсално брашно

1/2 ч.л. сол

1 щипка пипер

1/4 ч нарязан лук

1 с.л. зехтин

1 ч вода

1/2 ч.л. разтворим телешки бульон на гранули

6 малки цели моркова или 2 средно големи моркова, нарязани на парчета от по 2-3 см

1 малка тиквичка, нарязана на филийки

1/4 ч.л. сушен копър

1 малък домат, обелен и нарязан на парчета

 

Нарежете месото на 2 порции. Смесете брашното, солта и черния пипер; изтънете добре месото, оваляно в сместа, като се използва чук за месо. Запържете каймата и лука в горещо олио. Отстранете от огъня. Добавете водата и бульона. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 35 минути. Добавете морковите; покрийте и варете на слаб огън за 12 мин. Добавете тиквичките и копъра; поръсете с допълнително сол и черен пипер. Продължете готвенето още около 5 минути, докато месото и зеленчуците омекнат. Добавете доматите при месото и сгорещете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта