Телешки скалопини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешко месо, нарязано на кръгчета с дебелина 0,5 см
2/3 ч.л. сол
2/3 ч.л. червен пипер
1/3 ч зехтин
3 с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън, обелена и счукана
2/3 ч.л. горчица
1/8 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. захар
3 с.л. брашно
1 малка глава лук, нарязан на филийки
1 зелена чушка - нарязана на тънки ивици
1 ч пилешки бульон
Растително масло
1/4 ч тънко нарязани пресни гъби
1. Нарежете месото на порции.
2. Смесете солта, червения пипер, олиото, лимоновия сок, чесъна, горчицата, индийското орехче и захарта в плитка купа. Разбърква се добре.
3. Потопете всяко парче телешко в сос и след това покрийте добре с брашно. Запазете всичкия останал сос. Запържете телешкото в малко количество олио.
4. Отстранете излишната мазнина.
5. Добавете лука и зелената чушка при телешкото месо.
6. Смесете пилешкия бульон с останалия сос и се изсипва върху телешкото.
7. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 12 минути.
8. Добавете гъбите. Разбъркайте.
9. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за още 2 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ