Телешки скалопини с червено сухо вино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
900 г телешки котлети
брашно
2 с.л. зехтин
2 с.л. свинска сланина, нарязана на кубчета
1/2 ч масло
115 г лук, обелен и нарязан на кубчета
1/3 ч.л. сол
пипер, прясно смлян
1/4 ч червено сухо вино
225 ч гъби, пресни
2 зелени чушки
2 домата, нарязани на тънки филийки
1 скилидка чесън, счукан
8 стръка магданоз, само листата
Начин на приготвяне:
Изтънете котлетите с чукче за месо и ги поръсете с брашно от двете страни, като изтръскате излишното количество. Поставете зехтина, солта, сланината и маслото в тиган и сгорещете на котлона. Добавете лука и запържете леко, докато покафенее умерено. Добавете телешкото и запържете на бавен огън за около 3 минути. Обърнете и гответе още 2 минути. Добавете солта, пипера и виното; покрийте и варете на слаб огън за 5 мин. Отделете стъблата на гъбите. Нарежете ги на малки кубчета, а гъбите нарежете на филийки. Нарежете чушките на тънки филийки. Сложете гъбите, зелените чушки и доматите при телешкото, покрийте и гответе 5 мин. Нарежете чесъна и магданоза заедно и сместа се разбърква със соса. Оставете да къкри непокрито за 10 минути или до готовност. Опитайте на вкус за сол.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ