Регистрация

Телешки скалопини с червено сухо вино

Автор:
blazheva
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
734
Оцени рецептата

Необходими продукти:

900 г телешки котлети

брашно

2 с.л. зехтин

2 с.л. свинска сланина, нарязана на кубчета

1/2 ч масло

115 г лук, обелен и нарязан на кубчета

1/3 ч.л. сол

пипер, прясно смлян

1/4 ч червено сухо вино

225 ч гъби, пресни

2 зелени чушки

2 домата, нарязани на тънки филийки

1 скилидка чесън, счукан

8 стръка магданоз, само листата

 

Начин на приготвяне:

Изтънете котлетите с чукче за месо и ги поръсете с брашно от двете страни, като изтръскате излишното количество. Поставете зехтина, солта, сланината и маслото в тиган и сгорещете на котлона. Добавете лука и запържете леко, докато покафенее умерено. Добавете телешкото и запържете на бавен огън за около 3 минути. Обърнете и гответе още 2 минути. Добавете солта, пипера и виното; покрийте и варете на слаб огън за 5 мин. Отделете стъблата на гъбите. Нарежете ги на малки кубчета, а гъбите нарежете на филийки. Нарежете чушките на тънки филийки. Сложете гъбите, зелените чушки и доматите при телешкото, покрийте и гответе 5 мин. Нарежете чесъна и магданоза заедно и сместа се разбърква със соса. Оставете да къкри непокрито за 10 минути или до готовност. Опитайте на вкус за сол.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта