Регистрация

Телешки скалопини с пресен доматен сос

Автор:
тодорова
|
Дата:
20 Dec
|
Видяна:
572
Оцени рецептата

900 г телешко филе, нарязано на тънки пържоли

Вода

5 средно големи домата

1/4 ч.л. зехтин

1 с.л. захар

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. босилек

1 с.л. царевично нишесте

 

Около 45 минути преди да поднесете: Изтънете пържолите с чукче. Нарежете на 6 парчета с диаметър около 7 см. Сложете 10 см вода в тенджера и оставете да заври. Добавете доматите. Гответе 30 секунди. Извадете ги с решетъчна лъжица в купа със студена вода; извадете от водата и обелете. Нарежете 1 домат на кубчета, а останалите на филийки. Заделете. Запържете месото в сгорещен зехтин до покафеняване от двете страни. Дръжте на топло. Намалете огъня до умерен. В същия съд, добавете нарязаните на кубчета домати, зеления лук, захарта, солта и босилека. Смесете царевичното нишесте и 1/2 чаша вода, докато стане гладко; постепенно добавете тази смес в доматения сос и варете, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и заври; гответе 1 минута. Добавете филийките домати и сгорещете. Поднесете пържолите с доматения сос отгоре.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта