Телешки скалопини с пресен доматен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г телешко филе, нарязано на тънки пържоли
Вода
5 средно големи домата
1/4 ч.л. зехтин
1 с.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. босилек
1 с.л. царевично нишесте
Около 45 минути преди да поднесете: Изтънете пържолите с чукче. Нарежете на 6 парчета с диаметър около 7 см. Сложете 10 см вода в тенджера и оставете да заври. Добавете доматите. Гответе 30 секунди. Извадете ги с решетъчна лъжица в купа със студена вода; извадете от водата и обелете. Нарежете 1 домат на кубчета, а останалите на филийки. Заделете. Запържете месото в сгорещен зехтин до покафеняване от двете страни. Дръжте на топло. Намалете огъня до умерен. В същия съд, добавете нарязаните на кубчета домати, зеления лук, захарта, солта и босилека. Смесете царевичното нишесте и 1/2 чаша вода, докато стане гладко; постепенно добавете тази смес в доматения сос и варете, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и заври; гответе 1 минута. Добавете филийките домати и сгорещете. Поднесете пържолите с доматения сос отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ