Телешки скалопини с лимон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г телешки скалопини, изтънени до 0,5 см дебелина
Прясно смлян черен пипер
2 с.л. брашно
2 с.л. маргарин
2 с.л. зехтин
3/4 ч телешки бульон
6 тънки резени лимон
1 с.л. лимонов сок
Подправете телешкото с черен пипер, след това ги потопете в брашно и изтръскайте излишното. В тиган, разтопете маргарина и зехтина над умерен огън. Когато се разпени, добавете телешкото и леко задушете до златисто кафяво. Прехвърлете месото в чиния. Излейте по-голямата част от мазнината от тигана, като оставите тънък слой на дъното. Добавете 1/2 чаши телешки бульон и оставете да ври енергично в продължение на няколко минути, като се разбърква непрекъснато. Остържете всички прилепени към дъното и стените на тигана парченца. Върнете телешкото в тигана и подредете лимоновите резенчета отгоре. Покрийте тигана и оставете да къкри на слаб огън за 10 - 15 минути или докато телешкото омекне. Прехвърлете в чиния за сервиране и обградете с лимонови резенчета. Добавете 1/4 чаша на останалия телешки бульон към соковете в тигана и оставете да ври, докато бульонът се превърне на сиропообразна глазура. Добавете лимоновия сок и гответе 1 минута. Изсипете соса над месото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ