Телешки сатай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г телешко филе, нарязано на дълги, тесни ленти
1/3 ч кокосово мляко
2 с.л. пресен кориандър, листа
3 с.л. захар
1 с.л. къри на прах
1/3 ч рибен сос
1 с.л. зехтин
В голяма купа смесете всички съставки за маринатата. Потопете всяко парче месо в соса и оставете настрана. Покрийте и оставете в хладилник за 15 мин. Набодете всяко парче месо върху шиш надлъжно. Изпечете на скара/грил в продължение на 5 минути от всяка страна или запържете в тиган. За да изпържете в тиган, намажете голям тиган с незалепващо покритие с кокосово мляко или остатъците от маринатата и запържете месото за 2-3 минути от всяка страна. Намажете с маринатата при обръщане. Поднесете с фъстъчен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ