Регистрация

Телешки рулца с кедрови ядки

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
609
Оцени рецептата

1/4 ч кедрови ядки, едро нарязани

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. пресен магданоз, нарязан

2 с.л. пресен босилек; нарязан

1 с.л. зехтин или растително масло

1/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

680 г обезкостено телешко филе с 1,3 см дебелина

6 резена прошуто; добре почистено

1 ч телешки бульон

28 г сушени манатарки или гъби шийтаке

1/2 ч червено сухо вино

2 с.л. царевично нишесте

1/4 ч вода; студена

кедрови ядки за украса

 

В малка купа смесете 1/4 чаша нарязани кедрови ядки, чесъна, магданоза, босилека, маслото, солта и черния пипер. Отстранете излишните мазнини от пържолата. Нарежете на 6 парчета и изтънете с чукче за месо до около 0,6 см дебелина. Поставете парче прошуто върху всяко парче месо. Полейте с около 1 супена лъжица от сместа с подправките. Навийте на руло и завържете с канап. Сложете на дъното на уреда за бавно готвене. Сгорещете бульона докато заври и залейте сушените гъби. Добавете ги в съда и налейте виното. Покрийте с капака и варете на слаба мощност за 6 - 7 часа. Махнете месото и дръжте на топло. Включете уреда на висока мощност. Разтворете царевичното нишесте във вода и изсипете в съда. Покрийте и гответе на висока мощност за 15 - 20 минути или докато се сгъсти. Полейте месото с този сос при поднасяне. Поръсете с кедрови ядки.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта