Регистрация

Телешки ребра

Автор:
Martchella
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
875
Оцени рецептата

4 лука шалот, нарязани

3 скилидки чесън, нарязани

1 парче пресен джинджифил, нарязан

4 или 5 люти червени чили чушки, почистени от семената, нарязани

2 ч.л. смлян кориандър

1/8 ч.л. смляна куркума

1 ч.л. сол или на вкус

2 ч вода

1 кг телешки ребра, нарязани на парчета от по 7,5 см

2 с.л. царевично олио

2 дафинови листа

2 резен галангал

1 стрък лимонова трева

1 резен лимон

 

Разбийте в блендера шалота, чесъна, джинджифила, лютите чушки, кориандъра, куркумата, сол и 1/2 чаша вода, на гладък сос. Мариновайте месото за 1/2 час. Загрейте олиото и добавете маринованото месо, заедно с маринатата, дафиновите листа, галангала, лимоновата трева и лимона, пържете като разбърквате на умерен огън в продължение на 5 минути. Добавете останалата вода, покрийте и варете, докато ребрата станат крехки, около 1 час. Ако сосът се изпарява прекалено бързо, добавете още 1/2 чаша вода и продължете да варите. Сервирайте топло. Поднася се с ориз и салата. За 6 порции.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта