Регистрация

Телешки пържоли със сметанов сос

Автор:
elenkova
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
449
Оцени рецептата

1,1 кг телешки бут

140 г евапорирано мляко

2 с.л. сос Табаско

1/2 ч.л. сол

2 ч брашно

2 ч.л. червен пипер

3/4 ч.л. чесън на прах

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

Растително масло

 

Нарежете месото на 6-8 пържоли. Смесете млякото, Табаско соса и солта в купа. Сложете 1 чаша брашно в купа. Смесете останалото брашно, червения пипер, чесъна на прах, солта и черния пипер в друга купа. Потопете пържолите в брашно, в млечната смес, а след това в подправеното брашно. Заделете, докато цялото месо е покрито. Сгорещете олио в тиган за пържене. Запържете месото, докато двете страни са златисто кафяви, около 2 минути от всяка страна. Отцедете върху хартиени кърпи. Сервира се със сметанов сос, картофено пюре и сос грейви. За сметановия сос: Оставете 6 с.л. от мазнините в тигана и прибавете 6 с.л. брашно (използвайте от останалото подправено брашно) и смесете много добре. Постепенно добавете 2 1/2 чаши мляко. Гответе и разбърквайте на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Поръсете със сол и пипер. Покрийте пържолите със сос при сервиране.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта