Регистрация

Телешки котлети с черешов сос

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
656
Оцени рецептата

4 телешки котлета

1 с.л. растително масло

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. бял пипер

1/4 ч червено вино

2 с.л. кондензирано мляко

450 г череши от компот, отцедени

Магданоз

 

Подсушете котлетите с хартиени кърпи. Сгорещете олиото в тиган и запържете котлетите от всяка страна около 3 минути. Подправят се със сол и пипер. Извадете котлетите от тигана и ги дръжте на топло. Смесете виното и кондензираното мляко в тенджера и оставете да къкри за около 3 минути. Добавете черешите и овкусете. Върнете котлетите в соса и стоплете отново, но без да се вари. Подредете котлетите върху предварително загрята чиния и полейте с черешов сос около тях. Украсете с магданоз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта