Телешки джолан със сос Грибиш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 цял телешки джолан
Вода, колкото е необходимо
1 глава лук
1 морков
Букет гарни (по 1 стрък праз, магданоз, мащерка, дафинови листа и целина, вързани в тензух)
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
1/4 ч зехтин
8 малки стръка праз, задушен
Сос Грибиш:
2 с.л. дижонска горчица
1/2 ч винен оцет
2 ч зехтин
2 с.л. лук шалот, нарязан ситно
2 с.л. див лук, нарязан ситно
2 с.л. магданоз, ситно нарязан
4 кисели краставички, ситно нарязани
2 с.л. каперси
2 яйца твърдо сварени, белени и нарязани ситно
В голяма тенджера, сложете говеждото. Добавете достатъчно вода, за да го покрие напълно. Оставете водата да заври на силен огън. Отстранявайте изплувалата на повърхността пяна. Добавете лука, моркова, букета гарни, солта и черния пипер. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри в продължение на 6 до 8 часа или докато месото е много крехко. Обезкостете месото. Върнете го в бульона и оставете да се охлади. Нарежете месото на медальони с дебелина 1 см. Намажете медальоните със зехтин. Изпечете ги на скара за 2-3 минути от всяка страна или докато са добре запечени. Във всяка от 4 отделни чинии за сервиране се поставят 2 медальона и 2 от задушените стръка праз. До тях поставете соса. На соса Грибиш: В средно голяма купа поставете дижонската горчица и червения винен оцет. Смесете съставките много добре. Докато разбърквате постоянно, бавно добавете зехтина. Добавете останалите съставки и ги разбийте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ