Телешки гърди с билкова плънка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За плънката:
3 резена бекон, нарязани на кубчета
1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета
115 г гъби, нарязани на парчета
1/4 ч магданоз, нарязан, пресен
1 с.л. пресен копър, нарязан фино
1 ч.л. листа естрагон, сушен
1 ч.л. листа босилек, сушен
225 г телешка кайма
1/2 ч галета
3 големи яйца
1/3 ч заквасена сметана
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
За телешкото:
1,3 кг телешки гърди
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1 с.л. растително масло
2 ч телешки бульон, горещ
2 с.л. царевично нишесте
1/2 ч заквасена сметана
Запържете бекона в тиган, добавете лука и гответе в продължение на 5 минути. Отцедете и нарежете гъбите, добавете ги в тигана и гответе още 5 минути. Свалете сместа от котлона, оставете да се охлади и се прехвърля в купа. Добавете подправките, телешката кайма, галетата, яйцата и сметаната. Разбърква се добре. Поръсете със сол и пипер. За телешкото: С помощта на остър нож, направете прорез в месото. Напълнете с плънката, затворете отвора с клечки за зъби. Поръсете месото със сол и пипер. Загрейте олиото в голям съд. Поставете месото в съда и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 1 1/2 часа. Мажете от време на време с телешки бульон. Заделете на топло. Изсипете останалия бульон в съда и остържете залепналите по дъното парченца, Оставете да заври. Смесете царевичното нишесте със заквасената сметана и добавете сместа в съда, като разбърквате, докато с сгъсти. Нарежете телешкото на филийки и поднесете соса отделно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ