Телешки гърди с анасон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 малък патладжан
900 г телешки гърди, почистени от излишната мазнина
2 с.л. фъстъчено олио
1 глава лук, нарязан ситно
1 с.л. смлян пресен джинджифил
1 с.л. чесън, счукан
1/2 ч.л. червен пипер
6 зърна звездовиден анасон
3 с.л. соев сос
1/4 ч сухо шери
2 ч телешки бульон
3 с.л. меласа
Сол и черен пипер на вкус
8 сушени дървесни черни гъби
1 домат, нарязан ситно
4 стръка зелен лук, нарязан
1 ч.л. сусамово олио
Набодете с вилица патладжана на няколко места. Поставете в предварително загрята фурна на 200С и печете в продължение на 3 минути, или докато се набръчка и омекне. Заделете. Нарежете месото на резени с дебелина 0,5 см. Загрейте олиото в голям тиган или уок. Когато започне да пуши, добавете половината гърди и гответе, като разбърквате, докато покафенеят. Извадете и оставете настрана. Добавете останалото месо и повторете процедурата. Добавете лука, джинджифила, чесъна, пипера, звездовидния анасон и соевия сос в тиган и разбъркайте за 10 секунди. Върнете месото в тигана, заедно с шерито, бульона и меласата. Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер. Покрийте и оставете да къкри на слаб огън в продължение на 50 минути до 1 час, докато месото омекне. Докато месото се готви, накиснете гъбите в гореща вода, така че да се покрият. Когато набъбнат и омекнат, отцедете и изплакнете добре; заделете. Отрежете краищата на патладжана. Разполовете го по дължина и изгребете с лъжичка месото. Сложете го в кухненски робот или пасатор. Пюрирайте. Добавете патладжана, отцедените гъби и доматите при месото и гответе в продължение на още 5 минути. Прибавете лука и поръсете със сусамово олио. Сервирайте с ориз, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ