Регистрация

Телешки бульон

Автор:
jordana
|
Дата:
20 Dec
|
Видяна:
633
Оцени рецептата

900 г говежди кости, с малко месо по тях

900 г телешки кости, нарязани

3 големи моркова, хубаво измити и нарязани

3 големи глави лук, нарязан на четвъртинки

1 стрък целина, разполовена по дължина

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. зехтин

2 ч червено вино

1 връзка пресен магданоз

Няколко стръка прясна мащерка

Прясно смлян черен пипер на вкус

8 ч вода

 

Загрейте фурната до 200 градуса. Разстелете костите, морковите, лука, целината и чесъна в тава и ги поръсете с олио. Печете, като обръщате от време на време костите, докато покафенеят много добре, около 1 1/2 часа. Остържете костите и зеленчуците в голяма тенджера. Добавете останалите съставки и оставете да къкри на слаб огън в продължение на 4 до 5 часа или по-дълго, като обирате пяната от повърхността от време на време. След това прецедете бульона през цедка, застлана с тензух и оставете да се охлади. Отстранете всички мазнини и оставете в хладилника.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта