Телешка фахита
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч барбекю сос
1/4 ч червен винен оцет
1/4 ч олио, разделени
2 с.л. пушек на прах
1 скилидка чесън, фино счукан
1/2 ч.л. лют сос
450 г тънки телешки котлети
1 голма зелена чушка, нарязана на ленти
1 глава лук - нарязан на резени
8 тортили, затоплени
заквасена сметана
настърган чедър
В голяма неметална купа, смесете барбекю соса, оцета, 2 супени лъжици олио, подправката с пушек, чесъна и лютия сос; добавете пържолите, като се разбърква, за да се покрият. Покрийте и оставете в хладилника за 1-2 часа, като периодично се разбърква. Извадете месото от маринатата; заделете маринатата. В голям тиган, над средно-висока температура, запържете пържолите в оставащите 2 супени лъжици олио за 5-6 минути или докато вече не са розови. С помощта на решетъчна лъжица, извадете пържолите в голяма купа; дръжте на топло.
В същия тиган, запържете леко чушката и лука за 5-6 минути или докато поомекнат. Добавете заделената марината и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 5 минути. Прибавете месото и оставете да се сгорещи. Сервирайте в топлите питки, гарнирано със заквасена сметана и сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ