Телешка рулада
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
680 г телешки стек
4 ч.л. дижонска горчица
6 резена бекон, нарязан на кубчета
3/4 ч лук, нарязан
1/3 ч кисели краставички, нарязани
1/4 чаша брашно
390 мл телешки бульон
Начин на приготвяне:
С чукче за месо, изтънете телешкото на голям правоъгълник. Намажете с горчица. В голям тиган над средно висока температура, запържете бекона и лука, докато беконът стане хрупкав; отцедете мазнините, като заделите 1/4 чаша. Поръсете сместа с бекон върху месото, след това с краставичките. Навийте на руло откъм късия край и завържете с канап. Запържете на умерено-силен огън в сгорещената заделена мазнина от бекона. Поставете в правоъгълна тавичка за печене. Разбъркайте брашното в мазнината в тигана, докато сместа е гладка; постепенно налейте бульона. Гответе и разбърквайте на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Изсипете соса върху месото. Покрийте и печете на 160 градуса във фурната за 1 1/2 часа или до готовност. Оставете да престои 10 минути преди да нарежете. Отстранете мазнините от соса. Прецедете и сервирайте с месото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ