Регистрация

Телешка пържола с уиски и портокал

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
696
Оцени рецептата

1,3 кг телешко филе, с дебелина около 5 см

1/3 ч лимонов сок

1/3 ч портокалов сок

1/4 ч растително масло

1/4 ч уиски

1 малка глава лук , тънко нарязан

12 зърна черен пипер

1 ч.л. сол

1 средно голям портокал, тънко нарязан

 

Сложете месото в плитка тавичка. В малка тенджера смесете останалите съставки, с изключение на портокала. Оставете да къкри на слаб огън за 5 минути и се изсипва върху месото. Покрийте с портокаловите резени и сложете капак. Оставете в хладилника 4 до 6 часа, като се обръща от време на време. Извадете месото от маринатата; изпечете на грил или скара, по желание. Сгорещете останалата марината и поднесете с месото.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта